Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sturla Holm Lägreid. Foto: Heiko Junge

Sturla Holm Lägreid efter succén: ”Mästerskapet är komplett”

Publicerad

Sturla Holm Lägreid har haft ett succéartat VM med guld och silver.

Nu siktar han på mer – även fast han sover gott om det inte blir fler medaljer.

– Mitt mästerskap är komplett, jag är supernöjd, det kan bli sista plats alla dagar framöver så är jag lika nöjd ändå, säger Lägreid till SVT Sport.

VM i skidskytte fortsätter veckan ut och näst på tur är distansloppet.

– Normalt är distans egentligen det jag tycker bäst om. Det handlar bara om att få ut det jag är god för så får vi se vad det räcker till men jag ska sova gott även om det inte blir medalj, säger Sturla Holm Lägreid.

Lägreids taktik inför onsdagens distanslopp är att försöka disponera krafterna och få dem att räcka hela vägen. I det varma vädret i Nove Mesto har förutsättningarna på banorna sett väldigt olika ut från dag till dag, men Lägreid menar att han inte ändrar sin plan utifrån förutsättningarna på arenan.

– Jag kör samma plan som jag lagt upp dagen innan. Om det är löst så vet jag att jag har en liten fördel för det sliter mer för de tyngre åkarna – är det hårt får jag fokusera på att skjuta bra. Så det är samma, åka fort och skjuta bra.

– Du blir straffad hårt när du bommar och man kan gärna lägga lite extra tid där för att säkra att man träffar så det blir en mental prövning men det gillar jag.

Norges herrar har varit helt dominanta detta mästerskap men lagkamraten Johannes Thingnes Bö håller med om att skyttet blir extra viktigt i den kommande tävlingen.

– På jaktstarten var vi på pallen med två och tre bom och man vinner nog inte VM-guld med det så vi måste alla höja oss några hack om vi önskar att vinna igen, säger Thinges Bö till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.