Hanna Öberg och Elvira Öberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Hanna Öberg skjuter bort sig i VM-genrepet. Foto: Bildbyrån

Svagt svenskt VM-genrep – ingen topp tio

Uppdaterad
Publicerad

Sista loppet före VM.

Men genrepet blev misslyckat för det svenska damlaget.

I masstarten i Antholz slutade ingen blågul skidskytt topp tio. Elvira Öberg blev elva med två bom i första skyttet, två placeringar efter fransyskan Justine Braisaz-Bouchet som missade fyra skott.

– Det är så jäkla synd att jag hamnade själv efter första liggen. Jag hamnade i värsta vakuumet och det är i stort sett omöjligt att hålla farten själv. Sedan i andra halvan av tävlingen kände jag att jag kvicknade till, och jag är nöjd att jag vände tävlingen, säger Elvira Öberg som sköt tre nollor efter det första skyttet.

En minut efter Braisaz-Bouchet i åkningen i dag. Det är ju OS här 2026.

– Det är jag inte så orolig över. Det är en helt annan grej att få göra en ordentlig acklimatisering (till hög höjd). OS senast gick på höjd, och det gick ju ganska bra, säger Öberg som tog två individuella OS-silver och ett stafettguld i Peking 2022.

Systern Hanna blev tolva i sista loppet före VM, två bom i det tredje skyttet.

– Jag hade kunnat köpa den första bommen, men sedan tappade jag lite fokus och så blev det en bom till. Det var jag inte nöjd med, men i övrigt tycker jag att jag jobbar bra, säger Hanna Öberg.

Skidskytte-VM, som sänds i SVT, avgörs mellan 7 och 18 februari i Nove Mesto, Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.