• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Jesper Nelin och Elvira Öberg hade det jobbigt på skjutvallen i mixedstafetten. Foto: Bildbyrån.

Sverige sköt bort sig i mixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Både Elvira Öberg och Jesper Nelin drog på sig straffrundor.

Då var Sverige chanslöst i mixedstafetten.

– Inte kul, säger Elvira Öberg till NRK.

21-åringen körde andra sträckan för Sverige i världscuptävlingen i Oberhof och gick in som fyra inför det första, liggande skyttet. Då drog hon på sig en straffrunda och rasade i resultatlistan. Elvira Öberg lämnade vallen på 13:e plats 1.15 minuter från ledande Frankrike och med minuten upp till pallen.

– Vad som hände? Bra fråga faktiskt, säger Öberg till NRK.

– Det kändes bra i ligg så jag vet inte riktigt. Det strulade lite med första reservskottet, det var inte bra helt enkelt.

”Spelar ingen roll”

Straffrundan vill hon bara glömma.

– Inte kul. Det spelar ingen roll hur snabbt man åker om man behöver in i rundan och härva. Det var synd.

Även Jesper Nelin drog på sig en straffrunda på sin runda, i andra skyttet. Sverige gick till slut i mål på 13:e plats – nästan tre minuter från vinnande Ryssland. Norge blev tvåa strax där bakom och Frankrike trea.

Ferry: ”Svagt”

Linn Persson körde första sträckan för Sverige och Peppe Femling – som ersatte en magdålig Martin Ponsiluoma – avslutade loppet.

– Den här stafetten är svag, nu ser jag fram emot nästa, säger SVT:s expert Björn Ferry och syftar på singelmixedstafetten som körs senare i dag, då med Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson i det svenska laget.

Singelmixedstafetten börjar klockan 14.40 i SVT/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.