Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hanna Öbergs liggskytte: ”Det är för dåligt” Foto: SVT

Sverige trea i stafetten i Oberhof efter Hanna Öbergs straffrunda

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var länge med och tampades om segern i stafetten.

Men efter en straffrunda på tredje sträckan blev det till slut en tredjeplats bakom Frankrike och Norge.

– Det är dåligt, säger Hanna Öberg om straffrundan.

Dimman hade lättat när damernas stafett avgjordes i Oberhof. Kraftig vind gjorde dock att förhållandena var tuffa på vallen.

– Det är bråkigt och har varit det hela veckan, det ska bli skönt att lämna Oberhof, skrattade skyttetränaren Jean-Marc Chabloz under loppet.

Men vinden såg inte ut att störa varken Anna Magnusson eller Linn Persson som öppnade strålande för Sverige. Tillsammans med Frankrike och Norge fick man en stor lucka till övriga konkurrenter.

Ferry: ”Det är svagt”

Hanna Öberg gick ut som tvåa, 4 sekunder bakom Frankrike, på den tredje sträckan. Men efter ett mardrömsskytte för Öberg, som var strax efter fransyskan in på vallen, tappade Sverige rejält.

Tre bom och en straffrunda blev det för Öberg och Sverige gick ut som trea, 50 sekunder efter Frankrike och 20 sekunder efter Norge.

– Det är svagt, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Hanna Öberg tycker själv att det är för dåligt.

– Det är jag inte alls nöjd med. Det var inget bra, säger hon.

Avståndet för stort

Öberg revanscherade sig dock i det stående skyttet. En bom blev det för svenskan som lämnade över som trea – 47 sekunder efter Frankrike och 25 sekunder efter Norge – till Elvira Öberg.

Men avståndet blev för stort att ta in. Trots bara en bom och snabb skidåkning gick Elvira Öberg i mål som trea – 33,5 sekunder efter vinnaren Frankrike och 24 sekunder efter tvåan Norge.

– Jag är nöjd med min insats. Jag går för det halva spurtvarvet men Ingrid (Tandrevold) är lite för stark, då slår jag av på farten, säger Elvira Öberg.

Italien på fjärde plats var hela 3.33 efter och femman Tyskland var över fyra minuter bakom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Elvira Öbergs sista ståskytte och målgång i stafetten. Foto: TOBIAS SCHWARZ

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.