Ingrid Landmark Tandrevold tog silver på masstarten i skidskytte-VM.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Landmark Tandrevold tog silver på masstarten i skidskytte-VM. Foto: Javad Parsa/NTB/TT

Ingrid Landmark Tandrevold ångrar förbjudna ordet i norsk tv

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Tandrevold var så när att jaga ikapp Hanna Öberg men kunde glädja sig åt ett silver när VM i Oberhof avslutades med masstarten. Det har varit känslomässiga stormar under mästerskapet och fansen har stöttat Tandrevold som fått kritik i norsk media.

– De har skrivit meddelanden och sagt: ”De är så elaka i mixedzone. Fuck dem”, sade Tandrevold till NRK och ångrade orden. 

När det blev prisutdelning kunde Tandrevold inte njuta fullt ut utan hon tänkte på orden i norsk tv. Trots att det inte var hennes ord utan något fansen förmedlat till henne.

– När jag var på prisutdelningen kunde jag inte njuta av det eftersom jag ångrade att jag sade det förbjudna uttrycket två gånger på tv. Det var för att jag var så känslosam, säger Tandrevold till NRK och betonar att hon uppskattar fansens engagemang och stöd.

Tandrevold avslutade med rycka förbi världscupledande Julia Simon och säkra silvret. Det fattades inte mycket för att nå guldet.

”Hade vunnit om det varit lite längre”

– Jag kände att jag sköt för mig själv. Jag hade lust att visa för mig själv att jag klarade av det och åkte spurtvarvet för alla som hejar på mig, säger Tandrevold som nu har åtta VM-medaljer.

Det var en nagelbitare att följa slutfasen där Tandrevold jagade Hanna Öberg.

– Hade loppet varit lite längre tror jag att Tandrevold hade tagit guldet, säger NRK:s expert Synnöve Solemdal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.