Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Peppe Femling berätta om tävlingarna i Canmore – som kan bli hans sista. Foto: Bildbyrån

Tävlingarna i Canmore kan bli Femlings sista

Publicerad

Peppe Femling är taggad för världscuptävlingarna i kanadensiska Canmore som inleds imorgon men det är en mentalt trött svensk som kämpat med sportliga motgångar under säsongen.

– Det har varit rätt kämpigt, en del käftsmällar, säger svensken som nu allvarligt funderar på om han orkar fortsätta nästa säsong.

31-årige Peppe Femling gjorde världscupdebut i januari 2014 i Oberhof. Det har blivit 10 säsonger på den högsta nivån med världscupen där han främst rönt framgångar med stafettlaget där det blivit både silver och brons på VM och ett guld på OS. Individuellt har Femling som bäst blivit 9:a i ett distanslopp. och det var faktiskt i Canmore 2019.

Årets säsong har däremot gått betydligt sämre än Femling hoppats på, bland annat har en covid-sjukdom stört. Resultaten har uteblivit trots flera nystarter med hopp om motsatsen.

– Det har varit rätt kämpigt. På slutet har det varit hårdare och hårdare slag efter tävlingarna. Jag har fått några käftsmällar. Det här lyftet från att det ska kännas OK till bra har inte kommit liksom, säger Femling till SVT Sport.

Med tanke på det du säger, har du funderat över framtiden som skidskytt?

– Det är klart att jag funderat en del, säger Femling.

Men du har inte bestämt dig än?

– Nej, det är inget jag kan säga något om nu. Vi får se, ni får fråga om några dagar igen, säger svensken.

Återstår alltså att se om eventuellt fina resultat i Canmore kanske kan få svenske veteranen att få en nytändning och satsa vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.