Anna Benson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Anna Benson utanför pallen på Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Anna Benson stod för en imponerande upphämtning i det inledande liggande skyttet och gick från åttonde och sista plats till fjärde.

Men avståndet till pallen blev för stort och hon slutade fyra i finalen på 50 meter gevär tre positioner.

– Anledningen till att jag inte tar medalj är att mitt knä bråkade med mig, jag kunde inte bråka tillbaka tillräckligt helt enkelt, säger Benson till SVT Sport.

Anna Benson vann kvalet på 50 meter gevär tre positioner men finalen började tungt. Efter det inledande knäståendet låg hon sist, 4.2 poäng från medalj.

– Det var bara lite olustigt i knäet, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, säger Benson efter finalen.

Anna Benson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna Benson om vad som gick fel i finalen och hur hon blickar framåt. Foto: SVT

Svenskan revanscherade sig i det liggande skyttet, hennes andra serie slutade på 53.1 poäng, högst av samtliga tävlanden. När alla tre liggserier var klara hade hon klättrat till fjärde plats.

I det stående skyttet hade Benson återigen problem och det blev två svagare serier. Hon låg kvar på fjärde plats och hade exakt tre poäng till bronspengen när elimineringen började.

Elimineringsskottet mot kinesiskan Zhang Cuiping gav 10.1 poäng och när kinesiskan sköt 10.5 var fjärdeplatsen för svenskan klar.

– Man får försöka se det positivt, jag hade velat mer men i Tokyo blev jag femma, så jag tar ett steg åt rätt riktning. Jag får hålla på ett tag till, konstaterar Anna Benson.

Vann gjorde tyskan Natasha Hiltrop 0.3 poäng före Veronika Vadovicova från Slovakien.

– Jag är så glad, kan inte riktigt fatta det, säger segraren till SVT Sport.

Benson har två VM-guld i grenen från 2019 och 2023.

Tidigare under spelen i Frankrike slutade Benson femma i finalen på 10 meter luftgevär, stående. Hennes sista gren, 50 meter gevär, liggande, avgörs på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.