Skytten Philip Jönsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Philip Jönsson efter finalmissen. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Philip Jönsson missar final i Paralympics 2024 – lyckas inte försvara guldet

Uppdaterad
Publicerad

I Tokyo 2021 tog han hem guldet men i Paris blir det ingen final för skytten Philip Jönsson i 10m stående (R4).

– Med den minskade träningsmängden på grund av den tiden som har varit så hänger jag inte riktigt med, säger Jönsson till SVT Sport efter kvalet.

Skyttestjärnan Philip Jönsson har dragits med stora hälsoproblem inför tävlingarna i Paris och tog sig till årets Paralympics genom ett wildcard.

I fredagens kval, där de åtta främste går till final, slutade han på en 12:e plats. Han var dock bara 0,4 poäng ifrån en finalplats. Jönsson började kvalet bra men tappade mycket i den femte serien.

– Nervositeten började sakta komma. Jag visste att det krävdes extra noggrannhet, tyvärr blev det åt andra hållet. Jag kände nerver genom hela matchen, säger Philip Jönsson.

Nästa tävling för Philip Jönsson är på söndag då han tävlar i 10 meter liggande (R5) och sedan väntar 40 meter liggande (R9) onsdag 4 september.

Vad har du för förhoppningar för resten av Paralympics?

– Det blir nog bra det här, säger Jönsson.

Se alla sändningar från Paralympics här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.