Antonio Lindbäck har testat positivt för doping. Foto: Erik Kruse

Antonio Lindbäck har testat positivt i ett dopningstest

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayprofilen Antonio Lindbäck har testat positivt i ett dopningstest, det rapporterar VF.

Lindbäck tävlar för Rospiggarna och Valsarna.

– Han är under utredning, säger Valsarnas ordförande Bengt Kiuru till Värmlands Folkblad.

Speedwayprofilen Antonio Lindbäck har fastnat i ett dopningstest, det meddelar, Värmlands Folkblad.

Under tisdagens elitseriematch mellan Rospiggarna och Smederna skulle Lindbäck starta men när det väl var dags var inte 39-åringen på startlinjen.

– Vi måste vara ärliga i vår sits. Han har testats positivt i ett dopingtest, men allt handlar om att Antonio tar adhd-medicin – likt många andra förare. Vilket han har dispens för och som inte är konstigt när man kör 110 kilometer i timmen. Det är då någon substans som inte stämt, och därför är han nu under utredning, säger Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson till tidningen.

Medan utredningen pågår kommer Lindbäck att vara tillfälligt avstängd. Men Valsarna väljer att inte avregistrera honom förrän ett definitivt beslut kommit från dopningsnämnden.

– Det har tagit oerhört hårt på Antonio. Han mår inte bra, vilket är förståeligt. Jag har fullt förtroende för Antonio, sen är jag inte glad över den här situationen

Han avregistrerades under onsdagen från Rospiggarnas trupp.

Den förre GP-föraren har hamnat i blåsväder tidigare, bland annat åkte han 2022 fast för rattfylla och dömdes till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Se också – Antonio Lindbäck talar ut om fängelsedomen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Antonio Lindbäck. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.