Dackarna knep tredjeplatsen efter vändning

Uppdaterad
Publicerad

I den sista omgången av speedwayens elitserie såg Västervik att kunna ta två poäng hemma mot Dackarna.

Men Dackarna avslutade med fem heatsegrar de sista sex och kunde vinna med 49-41.

Hemmalaget Västervik kopplade ett visst grepp om matchen och efter nio heat hade laget kört sig fram till 30-24 främst genom Sam Masters och Linus Sundström som kört in hälften av poängen.

Då visade Dackarna klassen och tog hem fem heatsegrar i rad med poängen 22-8 och avgjorde därmed matchen.

Gästerna hade hög och jämn nivå på förarna. Jacob Thorssell körde in 11 poäng och Joel Kling, Frederik Jakobsen och Hans Andersen körde samtliga in 9.

Vurpa för Berntzon

Kvällens prestation stod dock Dackarnas Oliver Berntzon för. Efter en rejäl vurpa i heat tre där flera förare var inblandade var han den enda som inte klarade av att köra om heatet.

Han kom tillbaka tre heat senare och gjorde en fantastisk omkörning då han från tredje plats lirkade sig förbi Mads Hansen och Linus Sundström på sista varvet.

Han stod sen över resten av matchen.

Resultatet innebär att Dackarna tar tredjeplatsen och får möta Indianerna i kvartsfinal. Västervik blir sjua och möter Rospiggarna.

Slutspelet körs i gång på tisdag med dubbelmöten, där de bäst placerade lagen avslutar på hemmaplan på onsdag den 23 september.

Alla kvartsfinaler:

Piraterna-Lejonen

Västervik-Rospiggarna

Indianerna-Dackarna

Masarna-Vetlanda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.