Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se kraschen som fällde avgörandet i Vargarna mot Västervik Foto: Elit Speedway Sverige

Nykomlingen Vargarna föll efter en rysare mot guldfavoriten Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen Vargarna mot guldfavoriten Västervik blev en rysare.

Allt skulle avgöras i det sista heatet vid ställningen 42–42 – då kraschade Vargarnas Chris Harris och Västervik vann med 47–43.

– Ohh, hur gick det där!?, utbrast kommentatorn i Elit Speedway Sveriges sändning.

Västervik tippas av många ta hem grundserien i Speedwayligan. Under premiärkvällen ställdes laget mot nykomlingen Vargarna men det blev allt annat än en lätt match.

Lagen turades om att ha ledningen i matchen och Vargarnas nyförvärv Niels Kristian Iversen visade vägen med sina fyra heatsegrar.

”Ohh, hur gick det där!?”

Mot slutet var det olidligt spännande och efter det näst sista heatet var ställningen 42–42. Allt skulle avgöras i heat 15.

Västervik tog ledningen tidigt och såg ut att ta hem matchen. Då kraschade plötsligt Vargarnas Chris Harris och heatet fick brytas.

– Ohhh, hur gick det där!? Heatet stoppas. Såg nästan ut som att han var uppe och klättrade på luftstaketet, sa kommentatorn i Elit Speedway Sveriges sändning.

”Det var helt fantastiskt”

Domaren tog sedan beslutet att frysa heatet vilket innebar att Västervik med två förare i täten säkrade en 5–1:a och tog hem matchen med 47–43.

– Det är en tuff bana att komma till som bortalag. Mycket teknisk. Det är första gången jag är här, så det var tufft. Vi vann och det är det viktigaste, säger Västervik-föraren Robert Lambert till SVT Sport.

Vargarnas lagledare Mikael Wirebrand var nöjd – trots den snöpliga förlusten:

– Det var helt fantastiskt. Superroligt. Laget levererade exakt det vi kan hoppas på. Vi har chansen inför sista heatet, jag är jättenöjd.

Dackarna levererade

Regerande mästaren Dackarna, med nyförvärvet Timo Lahti i spetsen, satte ner foten direkt.

Målilla-laget tog fem 5–1:or i premiärsegern mot Piraterna som slutade 55–35. Lahti stack ut med sina tre heatsegrar.

RESULTAT PREMIÄRKVÄLLEN I SPEEDWAYLIGAN

Dackarna – Piraterna 55-35

Rospiggarna – Lejonen 36-54

Smederna – Indianerna 43-47

Vargarna – Västervik 43-47

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.