Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Discovery

Alcaraz pappa filmade Djokovics träning – stjärnan slår ifrån sig: ”Ingen fördel”

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Alcaraz och Novak Djokovic kan mötas i final på Wimbledon. Nu har en kontrovers blossat upp efter att världsettan Alcaraz pappa troligtvis har filmat Djokovics träning.

– Jag tror inte det är en fördel för mig, säger Alcaraz på en presskonferens.

Då Carlos Alcaraz ska möta Daniil Medvedev och Novak Djokovic ställs mot Jannik Sinner ser nog många en drömfinal mellan den 20-årige världsettan Alcaraz och veteranstjärnan Djokovic framför sig.

Redan nu har temperaturen höjts inför en eventuell sådan.

Efter kvartsfinalsegern mot dansken Holger Rune fick Alcaraz frågan om hans pappa har filmat Djokovics träning. Det efter att sådana uppgifter har florerat i serbisk media. Alcaraz dementerade det inte.

– Det stämmer troligtvis. Min pappa är ett enormt tennisfan. Han kollar inte bara på mina matcher. Han kommer hit elva på förmiddagen och går härifrån tio på kvällen. Han ser på allas träningar och matcher, säger han och fortsätter:

– Då han får se Djokovic på riktigt, ja, det är säkert sant att han filmade träningen.

Men Alcaraz menar att det inte är för att ge honom någon fördel inför en eventuell final.

– Jag tror inte det. Jag menar, jag har många filmer av Djokovic på alla plattformar. Jag tror inte det är någon fördel för mig, säger han.

I den serbiska tidningen Novosti kallar man filmandet för en ”skandal”. Det efter att Djokovic tidigare under turneringen uttryckt att han gärna skulle lämnas mer i fred då han tränar.

– Det är en situation vi alla befinner oss i. Omständigheterna är sådana att vi inte får vara i fred på träningar, även om vi ibland skulle vilja vara det. Det hade gett mig större möjligheter att testa vissa saker och att prata mer tydligt med mitt team. Faktum är att man inte är helt avslappnad på träningarna, säger han enligt B92.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.