Stefanos Tsitsipas

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefanos Tsitsipas slår en boll mot Carlos Alcaraz. Foto: ALAIN JOCARD

Tsitsipas försökte träffa Alcaraz – bad om ursäkt efter att ha blivit utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Alcaraz är vidare till semifinal i Franska öppna.

Han besegrade Stefanos Tsitsipas med 6–3, 7–6(7–3), 6–4 där den största dramatiken uppstod när greken försökte träffa spanjoren med en smash.

Framme vid nät efter matchen bad Tsitsipas om ursäkt för smashen i mitten av tredje set som gick mellan benen på en förvånad Alcaraz nära nätet.

– Den smashen hade han kunnat satt på många ställen. Där kändes det som om han tog chansen att gärna träffa Alcaraz, säger experten Jonas Björkman i Max sändning.

– Jag kände mig bra. Jag kontrollerade mina känslor och mig själv på ett fint sätt. Jag var lugn i de situationerna jag behövde vara det, säger Alcaraz i segerintervjun.

Carlos Alcaraz inledde starkt och såg väldigt självklar ut i sitt spel under första set, som han tog hem med 6–3, i semifinalen mot Stefanos Tsitsipas på gruset i Franska öppna.

Greken kom tillbaka in i matchen; halvvägs i andra set gav han sig själv bättre förutsättningar och gjorde det svårare för sin 21-årige motståndare. Setet, som gick till tiebreak, lyckades han dock inte få med sig. 7–6 till Alcaraz.

Imponerade i slutet

Spanjoren visade sedan styrka i ett jämnt tredje set. Han tog många kloka, vågade beslut och avrundade matchen. Siffrorna skrevs där till 6–3 och totalt 3–0 i set.

Carlos Alcaraz ställs mot den nyblivne världsettan Jannik Sinner i semifinalen.

Hyllar motståndaren

Han skickar fina ord till Sinner.

– Det är en svår utmaning. Just nu är han bäst i världen. Han är spelaren som lirar bäst tennis just nu. Vi har spelat många häftiga matcher. Jag är glad över att ha honom här, på den här nivån. Han pushar mig att ge hundra procent varje dag för att försöka slå honom. Jag älskar att se honom spela. Det kommer att bli en svår utmaning.

Alcaraz har som längst kommit till semifinal i Franska öppna tidigare.

Carlos Alcaraz

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se matchbollen i spelaren ovan. Foto: Lisi Niesner / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.