Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ANGELA WEISS

Aryna Sabalenka vann historiskt sen match i US Open: ”Det var knepigt”

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Aryna Sabalenka vann mot Ekaterina Alexandrova med 2–6,6–1,6–2 och är klar för fjärde omgången i US Open. Starttiden 00.08 är den senaste för en match i turneringens historia.

Det tidigare rekordet för en sen starttid i US Open, även herrklassen inräknad, var från 1987 när Gabriela Sabatini besegrade Beverly Bowes, en match som inleddes vid midnatt.

Det blev ett utdraget tidsprogram på centercourten Arthur Ashe-stadion efter att dagmatchen mellan Frances Tiafoe och Ben Shelton tog över fyra timmar för att följas av tretimmarsmatchen mellan Alexei Popyrin och Novak Djokovic, som inledde kvällspasset.

Arrangören höll löpande kontakt med Sabalenka och Alexandrova i väntan på matchstart.

Väntade ut Djokovics match

– De frågade oss om vår åsikt. De höll personalen på läktaren så att vi skulle ha möjlighet att flytta men det fanns också en risk för regn. Det var knepigt. Så vi väntade på det fjärde setet (av Popyrin-Djokovic). Om det skulle gått till ett femte set tror jag att vi fått flytta till Grandstand-banan, säger Sabalenka som var glad över att matchen spelades på Arthur Ashe, världens största tennisstadion med plats för 23 771 åskådare.

– Ärligt talat föredrog jag att spela att spela på en så vacker arena än Grandstand, även om det också är en cool bana, säger Sabalenka till WTA-tourens hemsida.

Matchen tog slut klockan 01.48 lokal tid i New York.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.