Simona Halep gör comeback efter en axelskada när grussäsongen drar igång i Europa med turneringen i Stuttgart. Foto: Bildbyrån

Återställd Halep vill fylla luckan i prisskåpet

Uppdaterad
Publicerad

Världstrean Simona Halep är återställd efter axelskadan som tvingade henne att hoppa av Miamis storturnering för ett par veckor sedan. Nu vill hon fylla luckan i prisskåpet med en titel i Stuttgart.

– Jag vill verkligen vinna den här turneringen, säger Halep.

Det blev ett rejält uppehåll efter den akuta skadan i Miami.

– Jag har vilat i mer än två veckor och fått en del behandling av axeln. Jag känner mig mycket bättre, säger den förra världsettan till Reuters inför WTA-turneringen i Stuttgart.

Smärtan i axeln har upphört och hon har kunnat träna på bra sedan hon fick lämna walkover i sin andra match i Miami.

”Annorlunda att spela match”

– Hoppas att det kan kännas lika bra på match som på träning eftersom det är annorlunda att spela match, säger Halep som fått en bye i sin första match och går in i turneringens åttondelsfinal. Världsettan Ash Barty är förstaseedad i turneringen. 

Den förra mästaren i Franska öppna har vunnit alla grusturneringar utom just den i Stuttgart.

– Jag vill verkligen vinna den här turneringen. Det är ett av mina mål. Jag vill vinnna alla grusturneringar om det är möjligt, säger Halep som varit en sväng i Rumänien och tränat inför den europeiska grussäsongen.

MER TENNIS: Se spelarens märkliga hyllning (1 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.