Leo Borg: ”Har utvecklat mitt mentala spel” Foto: Bildbyrån

Borgs wild card uppgraderas – kliver rakt in i Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Leo Borgs wild card till Stockholm Open uppgraderas.

I stället för ett ovisst kval får han en direktplats in i turneringen.

– Leo gjorde en väldigt bra match mot Stockholm Open-mästaren Tommy Paul förra året och är en riktig publikfavorit, säger turneringsdirektören Thomas Enqvist i ett pressmeddelande.

Leo Borg slipper kvala för att ta sig in i Stockholm Open. Det står klart efter Mikael Ymers kvartsfinalseger mot spanjoren Roberto Carballes Baena i Florens ATP-turnering. Ett resultat som innebär att Ymer får ett särskilt undantag och därmed kliver rätt in i Stockholm Open. Därmed slipper turneringsdirektören Thomas Enqvist slösa ett wild card på Ymer och kan lägga det på Borg i stället.

– Jättekul att få in ytterligare en svensk spelare i huvudturneringen. Leo gjorde en väldigt bra match mot Stockholm Open-mästaren Tommy Paul förra året och är en riktig publikfavorit, säger Enqvist i ett pressmeddelande.

Stockholm Open spelas mellan den 15–23 oktober och sänds i SVT.

KLIPP: Se den slående likheten mellan Leo och Björn Borg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.