Boris Becker bekräftar att han blir Holger Runes nya tränare Foto: TT

Boris Becker klar som Holger Runes nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Holger Rune har skaffat sig en ny tränare.

Tennislegendaren Boris Becker ska ta den 20-årige dansken till toppen.

– Jag är stolt över att han valde mig, säger Becker.

Tyske ikonen Boris Becker bekräftar själv att han är ny tränare för Rune, vars form varit ojämn på sistone. Så sent som i onsdags åkte Rune, som regerande mästare, ur Nordic Open i Stockholm redan i sin första match.

– Jag blir lite stolt över att han valde mig. Vi har haft kontakt under en lång tid och passar perfekt ihop, säger Becker till Eurosport.

Det nya samarbetet markerar också 55-åringens återkomst som tennistränare efter sju år vid sidan av sporten, bland annat på grund av en fängelsevistelse. Becker frigavs förra året efter att ha avtjänat åtta månader för ekonomisk brottslighet, och har sedan dess jobbat som tv-expert.

Mellan 2013 och 2016 tränade han världsettan Novak Djokovic, som under den tiden tog sex grand slam-titlar. Nu ser tysken, själv trefaldig Wimbledonmästare och tidigare världsetta, fram emot att göra en stjärna av Rune, som han beskriver som en oslipad diamant.

Han ser också likheter mellan Djokovic och Rune – inte minst när det gäller humöret.

– Jag gillar hans känslomässiga utbrott. Jag har tränat en sådan spelare tidigare i Novak Djokovic, säger Becker.

Holger Rune nådde kvartsfinal både i Wimbledon och Franska mästerskapen tidigare i år och var ett tag rankad fyra i världen. På senaste tiden har han dock haft svårt att få spelet att stämma.

KLIPP: Rune om näthatet och hoten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Lars Moeller

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.