Camila Osorio vände 0-5 i skiljeset i Guadalajara.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se läckra stoppbollen: ”Hon skämmer bort oss” Foto: WTA.

Camila Osorio vände 0-5 i skiljeset i Guadalajara

Uppdaterad
Publicerad

Den oseedade colombianskan Camila Osorio svarade för en svettig vändning i Guadalajaras WTA-turnering. Hon vände 0-5 i skiljeset mot den sjundeseedade ryskan Veronika Kudermetova och vann med 7-6(7-5)6-7(2-7)7-5.

Därmed är 22-åriga Osorio klar för kvartsfinal i turneringen i Mexiko. Dessutom skadade 80-rankade Osorio axeln i det andra setets tiebreak och fick hjälp av fysion för att spela det tredje setet.

– Hur gick det det där till, hon kunde ju knappt röra sig när det tredje setet skulle börja? Jag tror inte att hon själv vet hur det där gick till, säger kommentatorn på WTA:s hemsida.

Maratonmatchen tog 3.21 att spela klart.

Två toppspelare utslagna

Andraseedade Danielle Collins blev utslagen efter att ha tappat formen. 152-rankade Olivia Gadecki vann med 6-3,6-3 och kunde nå karriärens första kvartsfinal.

Collins, som avslutar karriären efter den här säsongen, har nu förlorat tre raka matcher matcher sedan hon gav upp på grund av skada mot Iga Swiatek i OS i Paris.

Även tredjeseedade Viktoria Azarenka är utslagen. Belarusiskan gav upp med en axelskada vid underläge 2-6,0-3 mot 86-rankade ryskan Kamilla Rakhimova som kommer att få möta Osorio i kvartsfinalen. Colombianskan har 2-0 i inbördes möten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.