Carlos Alcaraz och Björn Borg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se välspelade bollen och glädjescenerna i spelaren. Foto: TT

Carlos Alcaraz avgjorde Laver Cup – Europa vände och tog revansch

Uppdaterad
Publicerad

Europa stod för en stark vändning mot världslaget och tog hem Laver Cup efter två raka förluster.

Carlos Alcaraz blev stor hjälte när han vann den sista matchen mot amerikanen Taylor Fritz.

– Det är otroligt. Jag är väldigt glad, säger Carlos Alcaraz i Max:s sändning.

Europa låg under med 7-11 inför de två sista matcherna men efter Alexander Zverevs vändning och vinst med 2-1 i set mot amerikanen Frances Tiafoe avgjordes allt i Alcarazs match mot Taylor Fritz. En match som slutade med seger 2-1 i set för Alcaraz och Europa, 6-2, 7-5 och 13-11 i matchen totalt

– Det har varit tufft, vi var nästan ute där men Sascha (Alexander Zverev) fick tillbaka oss, säger Carlos Alcaraz i Max:s sändning.

Mot slutet av matchen visade Alcaraz nerver och efter flera oprovocerade misstag kunde Fritz ta tre raka game och kvittera till 4-4. Men därefter växlade spanjoren upp, bröt igen, och kunde vinna matchen via ett serveess.

Borg/McEnroe kliver av

Det sjunde året med Laver Cup blev också det sista med Björn Borg och John McEnroe som coacher för Europa respektive världslaget. Ikonerna kommer att ersättas av Andre Agassi och Yannick Noah.

– Vi har en haft en fantastisk tid, även fast ni förlorade, säger Björn Borg i en liten pik till sin vän McEnroe.

– Jag har varit många gånger i Berlin och haft fina stunder här, tack för allas support. Vi har haft tre otroliga dagar. Tack så mycket, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.