• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Carlos Alcaraz

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alcaraz vidare i US Open – hör udda frågan. Foto: Bildbyrån

Carlos Alcaraz stormar vidare i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Alcaraz tog sig som planerat vidare till den andra rundan i US Open.

Efter matchen fick världstrean en något udda fråga: Om han bär linne för att visa upp sina armar.

– Jag är glad att du gillar det, svarade Alcaraz med ett brett leende.

Se intervjun och Carlos Alcaraz reaktion på den udda frågan i spelaren ovan.

Carlos Alcaraz är vidare till andra rundan i US Open efter att ha slagit kvalspelaren Li Tu från Australien i fyra set, 6–2, 4–6, 6–3, 6–1.

Världstrean, som tog hem titeln i New York 2022, fick en flygande start och tog hem första set enkelt sedan han tagit ledningen med 4–0. I set nummer två stötte han dock på patrull när den 186-rankade Tu kvitterade till 1–1.

Men efter att ha lyckats bryta sin motståndare i tredje set öppnade spanjoren dammluckorna och tog tillbaka taktpinnen med ett brutalt effektivt spel där han bara förlorade ett ytterligare game under resten av matchen.

I andra rundan väntar nederländaren Botic van de Zandschulp som slog Denis Shapovalov från Kanada i raka set, 6–4, 7–5, 6– 4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.