Jelena Ostapenko spelade till sig karriärens första Grand Slam-finalplats – på sin 20-årsdag. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ostapenko segrare i födelsedagsduellen – klar för final i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Två födelsedagsbarn ställdes mot varandra i semifinal. Det var den nyblivna 20-åringen Jelena Ostapenko som fick fira mest när hon spelade sig till karriärens första Grand Slam-final efter seger mot schweiziskan Timea Bacsinszky.

Publiken stod upp och jublade när den oseedade 20-åringen från Riga slog in matchbollen efter två timmar och 24 minuter. Ett fint sätt att fira födelsedagen för Jelena Ostapenko – en mindre rolig födelsedagspresent för motståndaren Timea Bacsinszky som också hon fyllde år den här dagen.

7-6, 3-6, 6-3 blev segersiffrorna för Ostapenko i en semifinal som var jämn och spännande i princip hela matchen.

”Bästa födelsedagspresenten”

Ostapenko, som i tisdags slog ut danska hoppet Caroline Wozniacki, var efter matchen osäker på om hon skulle titta på den andra semifinalen idag – hon var mer intresserad av att fira sin födelsedag.

– Det här är den bästa födelsedagspresenten jag kunde ha fått, sa Ostapenko till Eurosport efter matchen.

Halep väntar i finalen

I den andra semifinalen besegrade världsfyran Simona Halep från Rumänien den tjeckiska världstrean Karolina Pliskova med setsiffrorna 6-4, 3-6, 6-3.

Finalen mellan Ostapenko och Halep spelas på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.