Daniil Medvedev utklassad av Hubert Hurkacz i Halles ATP-final

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev får fortsätta att vänta på sin första ATP-titel för året.

Den ryske världsettan förlorade klart mot polske Hubert Hurkacz i Halles ATP-final.

Polacken vann därmed sin första ATP-turnering på gräs.

– Detta betyder mycket för självförtroendet, säger Hurkacz.

Daniil Medvedev återtog i måndags förstaplatsen på ATP-rankingen från Novak Djokovic, trots att han inte har vunnit en enda turnering sedan US Open förra året.

I dag hade han dock chansen att ta hem sin första turnering 2022, då han skulle spela final i tyska Halle mot polacken Hubert Hurkacz.

Hurkacz tolva på rankingen

Men den chansen tog han inte. Hurkacz var stabiliteten själv och bjöd på ytterst få enkla missar, medan Medvedev blandade och gav desto mer.

25-årige Hurkacz, som är rankad tolva i världen, vann första set med klara 6–1, och bröt sedan Medvedevs serve direkt även i det andra setet.

Medvedev spelade något bättre i det andra setet, men lyckades aldrig bryta tillbaka. På den tredje matchbollen lyckades han avgöra med en volley framme på nät. Han vann därmed setet med 6–4 och kunde jubla över sin första titel för året.

– Jag är väldigt glad över vinsten. Daniil är en fantastisk spelare, den bästa i världen. Så det är väldigt svårt att spela mot honom, men alla viktiga slag gick min väg i början och jag fick ett bra övertag där. Så jag är superglad, jag har väntat på den första titeln i år och är glad över att ta min första seger i en sån här stort tävling – och att göra det på gräs är väldigt speciellt, sade Hurkacz i segerintervjun på banan efter matchen.

Seger kom även välkommet med tanke på att Wimbledon börjar om en dryg vecka.

– Detta betyder definitivt mycket för självförtroendet. Det är speciellt med gräs och jag är laddad inför Wimbledon.

Berrettini vann i London

En annan som hade en fin dag var Matteo Berrettini. Italienaren, som förlorade Wimbledon-finalen mot Novak Djokovic i fjol, besegrade serben Filip Krajinovic med 7–5, 6–4, och tog hem ATP-turneringen på Queen's Club i London.

Berrettini har vunnit 20 av sina 21 matcher på gräs, och vann dessutom ATP-turneringen i Stuttgart förra veckan, och går därmed in med god form till Wimbledon.

MER TENNIS: Nadal vann sin 14:e Franska öppna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.