Rafael Nadal ska möta Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån

Stormöte väntar – Nadal mot Djokovic i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Vinst i tre raka set för Novak Djokovic.

Och Franska öppna får nu ett drömmöte redan i kvartsfinal.

Världsettan Novak Djokovic har gått vidare till kvartsfinal i grand slam-turneringen i Paris. I åttondelsfinalen besegrade han Diego Schwartzman med 3–0 i set – 6–1, 6–3, 6–3, och serben är klar för sin 16:e kvartsfinal i Franska öppna.

På den avgörande matchbollen spelade Djokovic kort i 16-rankade argentinarens forehand, och han hann inte fram ordentligt för att returnera och slog ut. Detta var sjunde gången som serben och Schwartzman möttes, alla gånger har Djokovic vunnit.

– Jag har stor respekt för honom. Han är en bra kille, och en grusspecialist. Så det var inte lätt under dessa förhållanden när det var långsamt på banan och bollen inte studsade så högt, säger Novak Djokovic.

Djokovic har fortfarande inte förlorat ett enda set i turneringen.

I kvartsfinalen i Franska öppna väntar nu världsfemman Rafael Nadal. Spanjoren vann en fyra timmar och 23 minuter lång rysare mot kanadensaren Felix Auger-Aliassime med 3–2 i set.

KLIPP: Kaos runt Alcaraz i Paris (21 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.