Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en av incidenterna som låg bakom alkoholstoppet i Franska öppna. Foto: Skärmdump Max.

Efter att David Goffin fick tuggummi spottat på sig – nu förbjuder Franska öppna alkoholdrickande på läktarna

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags fick David Goffin tuggummi spottat på sig under sin match i Franska öppna.
Nu agerar arrangörerna – och stoppar publiken från att dricka öl på läktarna.

– Det börjar bli som fotboll. Snart kommer det vara rökbomber, huliganer och slagsmål på läktaren. Det börjar bli löjligt. Vissa är där för att skapa oreda snarare än en god atmosfär, sade belgaren David Goffin efter sin match i Franska öppnas första omgång, då han fick ett tuggummi spottat på sig av någon i publiken.

Och det har inte varit den enda incidenten under de första dagarna av spel på Roland Garros. Bland annat har den regerande mästaren på damsidan, Iga Swiatek, vädjat till åskådarna att vara tysta under pågående bollar och att inte skrika.

”Nu är det slut med det”

Nu agerar arrangörerna. De har nämligen förbjudit publiken att dricka alkohol på läktarna.

– Vi är glada över att folk är väldigt entusiastiska när de tittar på tennis, att de är en del av matcherna och visar känslor. Men det finns en del punkter som man inte får passera, säger tävlingschefen Amelie Mauresmo, enligt BBC, och fortsätter:

– Alkohol har hittills varit tillåtet på läktarna, men nu är det slut med det.

Alkohol kommer dock även fortsättningsvis tillåtas på en del andra ställen kring tävlingen.

– Jag är optimistisk och tror att folk kommer att reagera på ett bra sätt. Men blir det inte så kommer vi att vidta ytterligare åtgärder, säger Amelie Mauresmo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.