Maria Sakkari hittade lyckan i Mexiko. Foto: TT

Efter tårarna i US Open – Maria Sakkari en vinnare igen

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sakkari blev utslagen redan i den första omgången av US Open för en månad sedan och bröt ihop efteråt och tänkte ta en paus. I helgen tog hon sin tyngsta titel i karriären när hon vann Guadalajaras WTA 1 000-turnering.

– Det är ren glädje, säger grekiskan.

Som rankad åtta i världen blev det en chockartad förlust för Sakkari mot 71-rankade Rebeka Masarova i US Open.

– Min nivå har varit låg och jag måste göra något åt det. Jag vet inte vad jag ska göra, sade grekiskan som bröt ihop på presskonferensen efteråt.

De starka bilderna gav intryck.

– På grund av bilderna som kablades ut över världen var det många människor som visade mig sympati och gav sitt stöd. Det var det som fick mig att fortsätta, säger Sakkari enligt WTA.

I finalen i Mexiko slog Sakkari amerikanskan Caroline Dolehide med 7-5,6-3 och tog sin blott andra WTA-titel – fyra år efter den första.

– Jag är väldigt stolt över mig själv. Efter US Open ville jag ta en paus för att hitta tillbaka till glädjen igen. Det är en stor titel, min största titel och den betyder så mycket. Framför allt betyder den lycka och ren glädje, säger Sakkari som nu är sexa i världen efter titeln i Mexiko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.