Till slut kunde Emma Raducanu vinna åttondelsfinalen i Korea Open.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ahn Young-joon

Emma Raducanu avgjorde på sjunde matchbollen: ”Kom in lite nerver”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Raducanu är klar för kvartsfinal i Korea Open efter att ha slagit Yue Yuan med 6-4,6-3. Brittiskan avgjorde på sin sjunde matchboll.

– Det kom in lite nerver i andra set, säger hon.

Raducanu, som slog igenom 2021 när hon som kvalspelare vann US Open, hade chansen att serva hem matchen i Seoul vid 5-2 i andra set.

Den 40-rankade kinesiskan räddade där fem matchbollar och fick chansen att hålla sig kvar i matchen via egen serve. Raducanu kunde dock vinna matchen efter att Yue Yuan slagit en backhand för långt i ett bra läge. Lättad kunde 70-rankade Raducanu knyta näven för vinsten.

– Det kom in lite nerver i andra set, jag har inte varit i den här situationen så många gånger och jag var tvungen att intala mig att jag ledde med 1-0 och hade 5-3 och var redo att bryta hennes serve, säger Raducanu enligt WTA.

I kvartsfinalen väntar förstaseedade Daria Kasatkina, rankad 13:e i världen.

Faktum är att US Open är den enda titel som 21-åriga Raducanu har i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.