Garbine Muguruza var strålande glad när hon i dag meddelade att karriären är över. Foto: TT

Garbine Muguruza lägger av – enda som besegrade båda systrarna Williams i Grand Slam-finaler

Uppdaterad
Publicerad

Den dubbla Grand Slam-vinnaren Garbine Muguruza lägger av.

– Det är dags att lägga av och börja skriva på ett nytt kapitel om mitt liv, säger den 30-åriga förra världsettan på en presskonferens i Madrid enligt AP.

Muguruza besegrade Serena Williams i Franska öppna-finalen 2016 och Venus Williams i 2017 års Wimbledonfinal. Det gör henne till den enda spelaren som besegrat båda systrarna Williams i en Grand Slam-final.

Hennes senaste stora seger kom i WTA-slutspelet 2021. Hon har inte spelat någon tävlingsmatch sedan januari 2023 och meddelade för ett år sedan att hon ville tillbringa mer tid med släkt och vänner och satte karriären på paus – som sedan aldrig kom igång igen.

Muguruza föddes i Caracas av en venezuelansk mamma och har en spansk pappa. I tidig ålder flyttade hon till Barcelona och satsade allt mer på tennisen som gav henne 270 miljoner i inspelade prispengar.

Hon vann tio titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.