Här ilsknar norrmannen Casper Ruud till i OS-tennisen mot Andrea Vavassori

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Casper Ruud ilsknade till ett par gånger om i åttondelsfinalen mot den lågt rankande italienaren Andrea Vavassori (206 i världen).

Framförallt blev han sur mot slutet av andra set när en poäng behövde spelas om.

– Oh, det där kommer Ruud inte bli glad över, säger Kanal 5/Max:s kommentator.

Se när den norska stjärnan blir förbannad på domaren i spelaren.

Efter att ha förlorat första set var det i slutet av andra som norrmannen ilsknande till. Vid 4-3-ledning i andra set och 40-40 tappade italienaren en boll ur fickan. I det läget hade Ruud ett kanonläge att trycka in en forehand men på grund av den tappade bollen spelades poängen om.

OS i Paris 2024

– Han räddas av att bollen faller ur fickan, det är ”griseflaks” (flax), säger NRK:s tenniskommentator Carl Andreas Wold.

Ruud om situationen:

– Jag tycker att den regeln borde ändras på ett eller annat sätt. Jag vet att han inte gör det med flit, men egentligen är det ingen annans fel än spelarens när bollen ramlar ut, säger Ruud enligt Tv2.no.

Sparkade boll mot bollpojken

Ruud visade flera gånger upp frustration under matchen. Tidigare tillkallade han domarens uppmärksamhet eftersom han tyckte italienaren tog för lång tid på sig – precis som vid ”bolltappet” började publiken då bua åt Ruud.

Norrmannen slog också en boll hårt i marken så att den flög mot en av bollhållarna i början av andra set.

Efter ett dåligt första set, förlust 4-6, tog sig sedan Ruud samman och vann de två nästkommande seten (6-4, 6-3). Han är därmed vidare till åttondelsfinal där han ställs mot argentinaren Francisco Cerúndolo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet