• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Polskan Iga Swiatek nollade sin motståndare på 40 minuter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snabbaste segern på 36 år av Swiatek: ”Lite underligt” • Se matchbollen Foto: TT

Polskan Iga Swiatek nollade sin motståndare på 40 minuter: ”Lite underligt”

Uppdaterad
Publicerad

Huvudfavoriten Iga Switek var skoningslös mot Anastasia Potapova och vann åttondelen med 6-0, 6-0 på 40 minuter och är på väg mot sin fjärde titel i Franska öppna.

– Det var lite underligt, säger Swiatek.

Det var en tidig match på den största arenan Philippe Chatrier-banan som var närmast öde strax efter 11.00. Fem av gamen tog Swiatek hem blankt. En annan intressant detalj ur statistiken var att ryskan Potapova inte var framme vid nät och vann någon poäng – var ständigt på defensiven.

Åtta timmar tidigare hade Novak Djokovic avslutat sin maratonmatch på samma arena – för ett ge lite perspektiv.

– Jag kände mig som vanligt men var fokuserad och hamnade i zonen och det gick snabbt, vilket var lite underligt, säger den polska världsettan Swiatek till Mats Wilander i intervjun på banan direkt efteråt.

Vädret har varit kyligt den första veckan i Paris och det har skapat en annorlunda inramning.

Steffi Graf vann match på 34 minuter 1988

– Vi spelade tidigt och med öppet tak och det känns inte som sommar i Europa. Vi får se hur vädret kommer att bli om två dagar, det är lite oberäkneligt. Men vi har en seglare i vårt team som har koll på vindarna, säger Swiatek som i andra omgången hade en matchboll emot sig mot Naomi Osaka.

Dubbelbageln som 6-0, 6-0 kallas är den kortaste matchen i Roland Garros damklass sedan Steffi Graf vann finalen mot Natasha Zvereva med just 6-0, 6-0 på 34 minuter 1988, vilket är den kortaste i turneringens historia.

– Det är en av de snabbaste tennismatcher jag sett, säger Eurosports kommentator Maria Strandlund Tomsvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.