Jasmine Paolini

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Rybakina träffar domaren – och när Paolini säkrar skrällsegern. Klipp från Max. Foto: Max

Jasmine Paolini tog sitt livs största vinst vid 28 års ålder – skrällde sig fram till semi i Paris: ”Ofattbart”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året var Jasmine Paolini rankad 53:a i världen.

I dag tog hon sitt livs seger genom att besegra världsfyran Elena Rybakina med 6–2,4–6,6–4 och gå till semifinal i Franska öppna.

Detta efter att Rybakina träffat domaren i en av de sista bollarna.

Se när domaren blir träffad i spelaren ovan.

Paolini tog hem första set men föll sedan i det andra. Segern säkrades efter 6-4 i det tredje setet.

– Det är en ofattbar känsla. Jag hade lite för mycket känslor i andra set och visste att hon är en stor mästare men jag fortsatte att kämpa hela matchen. Jag försökte vara i nuet i varje poäng och glömma det som hände i andra set, säger Paolini som för första gången spelade på centercourten Philippe Chatrier, i intervjun på banan.

”Visste inte att hon kunde slå så hårt”

På förhand trodde kanske många att världsfyran Rybakina, tävlande för Kazakstan men född i Moskva, till slut skulle ta hem matchen mot Paolini som är rankad 15:e i världen.

– Rybakina slog hårdare men jag visste inte att Paolini kunde slå så hårt vilket jag kunde se från läktaren, säger Eurosports expert Mats Wilander från banan.

Det såg ut att vara Rybakinas, vinnare av Wimbledon 2022, match ända fram till 4-4 i skiljesetet då hon tappade det och gjorde flera grova fel.

Första gången italienskt i både dam- och herrklassen

I en av de sista bollarna fick Rybakina en felträff och träffade domaren med en hård boll och bad om ursäkt.

För första gången i Open-eran sedan 1968 kommer det samtidigt att vara italienskt i både dam- och herrsemifinalen i en Grand slam-turnering – med Jannik Sinner.

Innan Paris hade 15-rankade Paolini, som för ett år sedan var rankad 53:a i världen, inte ens gått förbi tredje omgången i en Grand Slam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.