US OpenMy

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karolina Muchova till semifinal i US Open – se gråtattacken och toabesöken i spelaren. Foto: Bildbyrån

Karolina Muchova klar för semifinal efter toabesöket: ”Hade inget val”

Uppdaterad
Publicerad

Karolina Muchova är klar för semifinal i US Open efter att ha slagit Beatriz Haddad Maia med 6–1,6–4.

– Det var en konstig match. Jag hade problem som jag inte vill kommentera, om det är okej. Jag fick springa fram och tillbaka till toaletten, jag hade inget val, säger Muchova en aning besvärad i segerintervjun på Arthur Ashe-stadion i New York.

Muchova hade diskussioner med domaren om toalettbesök och hade tydliga problem i det andra setet där hon fick piller av fysioterapeuten.

Kommit tillbaka efter skada

Vid ledning 5–3 i det andra setet fick 22-seedade Haddad Maia en reaktion från något som kom från ingenstans. Hon fick sedan översyn av fysion medan tårarna rann. Det missade Muchova som då var på ett toabesök. Haddad Maia gick sedan ut och vann det följande gamet som om inget hänt i denna märkliga match som hade oväntade störningar.

Muchova nådde sin fjärde Grand Slam-semifinal och var i final i Franska öppna förra året men har haft stora problem med skador och sjukdomar och är bara 52:a på rankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.