Karolina Muchova har kommit starkt tillbaka efter skadeuppehållet. Foto: JADE GAO

Karolina Muchova tog ny skalp i Peking – besegrade kinesiska OS-mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Karolina Muchova besegrade den kinesiska OS-mästaren Zheng Qinwen med 6-3-6-4 och gick till final i WTA 1000-turneringen i Peking. Som 49:e-rankad är hon den lägst rankade att nå finalen i turneringens historia.

Turneringen har spelats sedan 2004 och den tidigare lägst rankade spelaren att nå final är Maria Kirilenko som nådde finalen som 45:a 2005.

Den förra världsåttan Muchova har kommit tillbaka efter skadebesvär och slog igår ut världstvåan Aryna Sabalenka i en tuff lång drabbning. I dag var det betydligt mer smärtfritt.

– Jag är bara glad att jag kunde prestera bra mot dessa stora spelare och att mitt spel höll och att jag kunde se att jag kan möta dem och att jag kan slå dem, säger tjeckiskan som just nu är 30:e på liverankingen och kan stiga till nr 22 vid en finalseger.

Mötte Gauff i förra årets US Open-semi

I finalen väntar Coco Gauff som slog ut Paula Badosa med 4-6,6-4,6-2.

Gauff slog Muchova i förra årets US Open-semifinal på väg till sin första och hittills enda Grand Slam-titel. Efter det fick Muchova ta ett uppehåll på tio månader för att bland annat bland annat operera en handled.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.