Markus Eriksson skrällde och ordnade en svensk ledning i Davis Cup. Foto: Bildbyrån

Klev fram i Ymers frånvaro – drömstart för Sverige i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer fick inte ordning på sin högerarm inför Davis Cup-mötet med Israel. I hans frånvaro klev Markus Eriksson, rankad 280 i världen, fram och slog Israels stjärna Dudi Sela (146) med 7-6 (8-6), 6-0.

– Det var helt underbart att spela i dag. Jag älskar att spela här. Det var riktigt bra stämning och alla var taggade. Det här är inget man får vara med om varje dag direkt, säger Eriksson till Sportbladet.

Sverige leder efter den första dagen i Kungliga tennishallen där vinnaren mellan Sverige och Israel går vidare till kvalet till Davis Cups finalspel nästa år.

Mikael Ymer spelade den första singelmatchen mot den mindre namnkunnige Edan Leshem. Den 395-rankade 22-åringen tog visserligen ledningen i andra set men Sverigeettan vände och vann med 6-3, 7-5.

Markus Eriksson stod sedan för en skräll när han efter att han tagit hem ett svettigt första set i tiebreak nollade Dudi Sela som bäst varit rankad 29 i världen i andra set.

I morgon spelar Eriksson dubbel tillsammans med André Göransson mot Daniel Cukierman och Jonathan Erlich.

Sedan möter Mikael Ymer Dudi Sela innan Markus Eriksson avslutar mot Edan Leshem. Sverige behöver dock bara en seger för att ta hem mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.