Nick Kyrgios har blivit stämd. Foto: Bildbyrån

Kyrgios kallade henne ”stupfull” – nu stämmer hon stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Den australiensiske tennisstjärnan Nick Kyrgios fortsätter att skapa rubriker. Nu har han blivit stämd av en kvinna för att han kallade henne ”stupfull” under Wimbledon-finalen tidigare i sommar.

”Nick Kyrgios uttryckte en hänsynslös och helt ogrundad anklagelse mot mig”, skriver kvinnan i ett uttalande.

Det var under Wimbledon-finalen mot Novak Djokovic som Nick Kyrgios sin vana trogen brusade upp. Han menade att en åskådare störde honom då han skulle serva och det ledde till att han sade att kvinnan var ”stupfull” till domaren.

För att identifiera kvinnan sade Kyrgios att hon var ”hon som ser ut som att hon har druckit runt 700 drinkar”.

Medier över hela världen rapporterade om incidenten och det har fått kvinnan att stämma Kyrgios.

”Under finalen uttryckte Nick Kyrgios en hänsynslös och helt ogrundad anklagelse mot mig. Inte bara ledde det till avsevärd skada under den dagen, då det resulterade i att jag tillfälligt fördes ut från arenan. Utan Mr. Kyrgios falska anklagelse sändes ut till och lästes av miljoner runt om i världen, vilket ledde till mycket skada för mig och min familj”, skriver hon i ett uttalande.

Djokovic vann grand slam-finalen som var Kyrgios första i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.