Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se matchbollen då Leo Borg åkte ur turneringen Foto: Henrik Montgomery/TT

Leo Borg ute ur Nordic Open – förlorade i första rundan mot Alexandre Müller

Uppdaterad
Publicerad

Leo Borg tvingade betydligt högre rankade fransmannen Alexandre Müller till tiebreak-avgörande i sista set.

Men det blev uttåg i första rundan av Nordic Open (3-6, 6-7).

– I andra set är jag bra med i matchen, sen är det någon boll hit och dit och matchen kunde ha vänt till min fördel, säger Borg till SVT Sport.

Leo Borg fick en tuff lottning i första rundan av Nordic Open hemma i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Pappa Björn Borg fanns på läktaren tillsammans med pingislegendaren J-O Waldner men fick se Leo förlora i två raka set (3-6, 6-7).

– Han ska vara supernöjd med sin insats, säger expert Magnus Gustafsson i SVT:s sändning.

Borg har dalat på världsrankingen och befinner sig på plats 590, därför fick han ett wildcard till turneringen. I första rundan väntade fransmannen Alexandre Müller, rankad 70 i världen.

Första set blev en ensidig historia med 6-3 i game men i andra set vaknade Borg till liv.

– Jag kommer in i första set med lite för mycket missar och han var väldigt stabil.

Vid underläge 2-4 bröt den 21-årige svensken fransmannens serve och rev ner stora applåder, påhejad av publiken vann han även nästa till 4-4.

– Jag har tränat på kungliga sen jag var hur liten som helst så att få spela framför den här publiken är jättespeciellt, säger Leo Borg till SVT Sport.

Fransmannen gick sedan ifrån till 5-4 och hade matchboll men Borg vägrade ge upp och tog avgörande set till tiebreak. Väl där var Müller starkast (7-5), 2-0 i setsiffror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.