Cilic skrev historia – som sämst någonsin att vinna i ATP.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cilic skrev historia – som sämst någonsin att vinna i ATP. Foto: ATP.

Marin Cilic skrev ATP-historia i Hangzhou – sämst rankade någonsin att vinna: ”En svår period”

Uppdaterad
Publicerad

Marin Cilic skrev ett stycke ATP-historia i Hangzhou. Med ranking 777 vid starten av turneringen blev han sämst rankade spelaren någonsin att vinna en turnering.

– Det har varit en svår period för mig de senaste månader jag tappade min ranking när jag inte spelade så mycket, säger Cilic till ATP-touren.

I kinesiska Hangzhou Open kunde det blivit en tredje kinesisk herrvinnare på ATP-touren efter Shang Junchngs vinst i Chengdu men landets etta Zhang Zhizhen förlorade finalen mot meriterade Marin Cilic.

35-åringen vann med 7-6(7-5),7-6(7-5) efter att ha fått ett wildcard i sin första turnering sedan februari.

Kommer lyfta över 500 platser

Kroaten, som haft problem med en knäskada, skrev ett stycke ATP-historia. Med ranking 777 vid starten av turneringen blev han sämst rankade spelaren någonsin att vinna en turnering. Efter vinsten kommer Cilic att lyfta till plats 212 på rankingen.

– Tack till min familj, mina pojkar, min fru. Alla som har varit med mig i denna svåra period. Jag är så glad och stolt över att klara av den här segern inte bara för mig utan för dem också, säger Cilic.

Cilic, som tränades av Jonas Björkman 2016-2017, vann US Open 2014 och var i final i Wimbledon 2017 och Australian Open 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.