Daniil Medvedev

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniil Medvedev spelade i över ett dygn i Australien. Foto: Eloisa Lopez / BILDBYRÅN

Medvedevs galna turnering – spelade rekordmånga set

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev föll ihop i Australian Open-finalen.

Fanns det en förklaring till det?

Världstrean spelade totalt 31 set i Australien – mer än någon annan i grand slam-historien.

– Jag fick i alla fall rekord för något. Jag är med i historieböckerna för något, det är något att ta med sig, säger efter matchen.

Det såg ut att bli tredje gången gillt.

Efter att ha förlorat Australian Open-finalen mot Novak Djokovic 2021 och Rafael Nadal 2022 hade Daniil Medvedev kopplat ett järngrepp om finalen mot Jannik Sinner.

Ryssen vann de två första seten men sedan kom kollapsen. Finaldebuterande Sinner växte och växte och vann till slut med 3–2 i set.

”Det smärtar”

Och nog kan man anta att Medvedev var lite sliten. Det sista setet var hans 31:a i turneringen. Ett nytt rekord då ingen under den öppna eran (från 1968) har spelat så många set i en grand slam-turnering.

– Det har varit två fantastiska veckor. Det smärtar att förlora. men att vara i finalen är väl bättre än att förlora att tidigare, säger han i sitt tal på banan.

Totalt var han på tennisbanan i över ett dygn, 24 timmar och 14 minuter för att vara exakt, vilket är nästan sex timmar mer än den totala tid Sinner har spelat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.