Mikael Ymer drog ner jubel efter sin seger i England.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer drog ner jubel efter sin seger i England. Foto: Discovery/TT

Mikael Ymer drog ner jubel i Eastbourne: ”Kände mig brittisk”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer visade en glimt av fin form när han vann mot Botic van de Zandschup med 3-6,6-4,6-2 i Eastbournes grästurnerings första omgång.

– Det betyder mycket eftersom jag kommer från två förluster på gräs och började fundera om det inte var mitt underlag, säger Ymer som var överväldigad av publikens stöd.

– Utanför Sverige har jag inte fått ett så härligt mottagande och kände mig brittisk för en stund. Jag hade så roligt på banan, säger Ymer till arrangören i Discoverys sändning och drog ner ännu mer jubel.

Han fick stora applåder och tackade med att bocka och buga efter matchbollen som var en fint placerad rak backhand.

Avslutade med ett blankgame

Ymer kopplade greppet genom att bryta fram till 2-1 i tredje set (gjorde likadant i andra set) och gick sedan fram till 3-1 via ett blankgame. Han bröt även fram till 5-2 och kunde serva hem matchen efter ett blankgame.

Se några bollar från matchen här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer fångad under dagens match i ett blåsigt Eastbourne. Foto: TT

I åttondelsfinalen möter Ymer wildcard-spelaren Liam Broady.

Fritz är toppseedad

61-rankade Ymer, som ofta knöt högernäven för att pusha på själv, hade förlorat i första omgången i sina tre senaste turneringar.

42-rankade Botic van de Zandschulp hade förlorat i första omgången i sina fyra senaste turneringar på ATP-touren. Vid senaste mötet med Ymer i Dubai i vintras vann nederländaren en tät uppgörelse med 3-6,6-3,6-3.

Nionderankade Taylor Fritz är toppseedad i turneringen på den engelska sydkusten som är av 250-format precis som Båstad senare i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.