Mikael Ymer vann direkt i Stockholm Open: ”En bonus”

Uppdaterad
Publicerad

Den ende kvarvarande singelsvensken i Stockholm Open, Mikael Ymer, vann i sin första match. Han vann mot portugisen Joao Sousa med 7-5, 6-4 efter en tuff uppgörelse.

– Det känns mycket bra, jag satte inte upp några resultatmål. Så det är bara en bonus att det blev en vinst, säger Mikael Ymer till SVT Sport.

Ymer bröt fram till 5-3 i andra set man bröts tillbaka när han skulle serva hem matchen. Ymer kunde sedan bryta tillbaka igen och avgjorde på sin första matchboll när 64-rankade Sousa slog en bred forehand.

Utbrottet: ”Tennis, inte cirkus”

Sousa ilsknade vid ett tillfälle till på den lilla men högljudda skaran Ymer-anhängare som jublade högt bakom portugisen. ”Det här är tennis, inte cirkus”, skrek Sousa.

– Jag hörde inte exakt vad som sades. Jag var bara inne i min värld. Jag sa bara till domarna att en av dem är min kusin, så att det inte sägs fel grejer, säger Mikael Ymer. 

Räddade dubbla smashar

75-rankade Ymer gladde den lilla publiken allra mest vid 0-30-poängen vid ledning med 4-3 i andra set. Han klarade två smashar och kunde sedan mirakulöst passera Sousa, räddningar det gnistrade om.

– På den här nivån när du möter en såhär bra spelare så kan du ha en bra dag och ändå förlora. Ett av målen inför matchen var att verkligen fortsätta kämpa och hänga i. Det gjorde jag väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.