Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mirra Andreeva vågar inte prata med Andy Murray. Foto: @Tennis/TT Nyhetsbyrån

Mirra Andreeva, 16, gör succé på Wimbledon – men vågar inte prata med idolen

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska 16-åringen Mirra Andreeva gör succé på Wimbledon. Men än är hon inte van att röra sig bland stjärnorna. Då hon mötte sin idol vågade hon inte prata med honom.

– Jag träffade Andy Murray här, men jag är för blyg för att prata med honom, säger Andreeva.

Mirra Andreeva, 16, är tredje yngst genom tiderna att nå den tredje omgången i Wimbledon. Hon tog sig dit efter att ha vunnit första set innan Barbora Krejcikova bröt matchen skadad i det andra.

De enda som har varit yngre då de tagit sig in bland de 32 främsta i Wimbledon är Kim Clijsters (1999) och Coco Gauff (2019).

– Jag vill alltid vinna, det spelar ingen roll vilken turnering eller omgång det är. Jag siktar alltid på att vinna och jag gör bara mitt bästa, säger hon.

Andreeva har tidigare berättat om att hennes idol är Andy Murray. De hade sms-kontakt i samband med Franska öppna tidigare i år, men när de nu träffas har ryskan inte vågat gå fram.

– Jag träffade Andy Murray här, men jag är för blyg för att prata med honom. När jag ser honom så försöker jag att lämna byggnaden supersnabbt, bara för att inte behöva prata med honom. Jag är superblyg, säger hon på en presskonferens.

I den tredje omgången möter hon en annan rysk talang, Anastasia Potapova. Den matchen spelas i morgon. Andreeva är 102-rankad, medan Potapova är 21:a i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.