Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Naomi Osaka ta sig vidare i WTA-turneringen i Qatar. Foto: Hussein Sayed

Naomi Osaka vidare till första åttondelen på WTA-touren sedan 2022

Publicerad

Den tidigare världsettan börjar hitta tillbaka till sin forna form.

Efter flera raka förluster har hon nu två vinster i följd och en plats i en åttondelsfinal på WTA-touren, något hon inte nått sedan september 2022.

26-åringen gjorde comeback på nyårsdagen – nästan ett och ett halvt år sedan sin senaste proffsmatch. Det blev vinst i första rundan där, men respass i den följande 16-delsfinalen i Brisbane.

I Australian Open blev det sedan förlust i första rundan mot Caroline Garcia, rankad 21:a i världen. Osaka fick sedan sin revansch mot Garcia.

Osaka slog nämligen ut fransyskan med två raka setsegrar i första rundan av WTA 500-turneringen i Qatar i går. På tisdagen följde hon upp med en till seger, den här gången mot Petra Martic, 67:a i världen.

Naomi Osaka har sjunkit till plats 747 på världsrankingen. 2019 var hon världsetta men började sjunka markant på rankingen under 2021 och 2022 då hon kämpade med sin mentala hälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.