Novak Djokovic vidare i US Open.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se höjdpunkter från Novak Djokovics seger i första omgången. Foto: TT och Bildbyrån.

Novak Djokovic enkelt vidare i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Novak Djokovic tog sig enkelt vidare till andra omgången av US Open efter att ha slagit Radu Albot från Moldavien i raka set, 6–2, 6–2, 6–4.

– Jag ville kickstarta turneringen på rätt sätt, säger 37-åringen till ESPN efter matchen.

Även om det tredje setet blev aningen mer spännande än de två första var det aldrig något snack om saken. Endast en gång tappade 37-åringen serven, i andra set. Men det räddade han genom att bryta tillbaka i gamet efter.

– Jag ville kickstarta turneringen på rätt sätt och jag tycker att jag gjorde det. Lite upp och ner, vilket är normalt. Jag har inte spelat på hårt underlag på sex månader så jag håller fortfarande på att hitta rytmen och tempot på banan, säger Djokovic till ESPN efter matchen.

Serben tog guld på OS i Paris och jagar sin 25:e grand slam-titel, en milstolpe som ingen annan spelare lyckats med i den moderna tennisens historia.

På damsidan vann storfavoriten Aryna Sabalenka mot australiensiskan Priscilla Hon, 6–3, 6–3. Samtidigt tog även hemmahoppet Coco Gauff en övertygande seger när hon vann mot fransyskan Varvara Gracheva med 2–0 i set (6–2, 6–0).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.