Jelena Ostapenko, 19, är klar för semifinal i Franska öppna efter seger mot Caroline Wozniacki. Foto: TT Nyhetsbyrån

19-åring sänkte Wozniacki – efter långa regnavbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Jelena Ostapenko, 19, är klar för semifinal i Franska öppna.

I kvartsfinalen som avbröts flera timmar på grund av regn vände hon och vann mot Caroline Wozniacki med 4-6, 6-2, 6-2.

– Fortsätter jag så här kan vad som helst hända, säger hon till turneringens hemsida.

Lettiskan fick en mardrömsstart när hon åkte på 0-5 i första set, men sedan vaknade hon. Fyra vunna game hjälpte dock föga när Caroline Wozniacki till slut vann första set med 6-4.

Regnuppehåll i timmar

I andra blev det desto jämnare direkt från start där Ostapenko drog ifrån till 5-2. Sedan kom regnet som höll Paris i schack i nästan tre timmar innan man kunde spela igen. Då vann lettiskan ett game direkt och tvingade fram ett avgörande set.

Där gick det snabbt och Jelena Ostapenko vann även det tredje set med siffrorna 6-2. Det var hennes fjärde raka seger mot Caroline Wozniacki. För 19-åringen som aldrig hade varit i en grand slam-kvartsfinal tidigare väntar nu semifinal.

– Jag är väldigt glad, jag kan fortfarande inte tro det. Jag är väldigt glad att spela här, det är en fantastisk turnering. När jag kom hit trodde jag inte på att jag skulle ta mig till semifinal, men jag spelar bättre och bättre för varje match. Jag blir mer självsäker, så ifall jag fortsätter så här kan vad som helst hända, säger Ostapenko till turneringens hemsida.

Nadal och ”Djoko” får spela i morgon

I den andra kvartsfinalen för dagen på damsidan vann Timea Bacsinszky mot Kristina Mladenovic med 6-4, 6-4 – även där efter ett längre uppehåll. Herr-kvartarna Pablo Carreno Busta-Rafael Nadal och Dominic Thiem-Novak Djokovic skulle ha spelats efteråt på de två planerna men matcherna tvingades flyttas till i morgon förmiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.