Rune vann tonårsmötet – Alcaraz gav upp efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm Open-vinnaren Holger Rune storspelade mot världsettan Carlos Alcaraz. Dansken vann dock tonårsmötet i Paris Masters kvartsfinal på ett snöpligt sätt. Efter 6-3 i första set och 6-6 i andra gav Alcaraz upp vid underläge 1-3 i tiebreaket.

– Jag kunde inte röra mig bra, säger Alcaraz.

Alcaraz är nu osäker startande i ATP-slutspelet i Turin som inleds 13 november.

– Jag kunde inte serva ordentligt och inte slå en forehand heller. Jag föredrog att bryta för att ta hand om det, säger Alcaraz som är inställd på att ställa upp i Turin. Han hoppas nu att testerrna ska slå väl ut.

Andra set blev tajt när Alcaraz tog sig in i matchen och tog flera av sina games blankt. Vid ledning 6-5 kallade han in fysion (sjukgymnast) som fick behandla vänstersidan av bålen med spanjoren sittande i stolen.

I första poängen efter det korta skadeuppehållet slog Alcaraz en forehand väldigt långt ut.

Efter att Alcaraz servade vid underläge 1-2 i tiebreaket gav han upp och bara sprang igenom och bröt matchen.

Rune dominerade första set stort

– Det var en härlig match men otur för honom, säger Rune till Reuters.

Rune dominerade första set stort och avslutade det med ett serveess och en knuten näve. Patrick Mouratoglou, ny i ledarstaben, ställde sig upp och applåderade. Dansken vann de sex första poängen och var glödhet och respektlös.

19-årige Alcaraz är den yngste världsettan sedan rankingsystemet infördes 1973. Jämnårige Rune är en rankingraket och var vid årsskiftet inte ens topp 100. Han är nu 18:e i världen och kommer troligen att stiga ytterligare efter dagens vinst.

I semifinalen möter Rune kanadensaren Felix Auger-Aliassime, som slog ut Mikael Ymer. Denne har en vinstsvit på 16 matcher. När de möttes i finalen i Basel för en vecka sedan vann Auger-Aliassime med 6-3,7-5.

KLIPP: Märkliga bilder på 18-åringen: ”Gjort ont att se”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.