Iga Swiatek vidare till kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Pressad Iga Swiatek vidare till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Iga Swiatek är klar för kvartsfinal i Franska öppna.

Världsettan besegrade kinesiskan Qinwen Zheng i åttondelsfinalen med 6-7, 6-0, 6-2.

– Jag är stolt över mig själv och att jag fortfarande är kvar i turneringen, säger hon till Eurosport efter matchen.

Iga Swiateks superform fortsätter.

Under måndagen kom den polska världsettans 32:a raka seger på touren när hon besegrade Qinwen Zheng, 19, i åttondelsfinalen av Franska öppna.

Men det blev knappast någon drömstart för 20-åringen. Trots ledning med 5-2 i första set tappade Swiatek och förlorade i tiebreak mot 74:e rankade Zheng.

”Väldigt tuff turnering”

Efter den starten vaknade världsettan. Hon var totalt överlägsen och vann andra set med 6-0 och kunde sedan säkra kvartsfinalbiljetten efter 6-2 i avgörande set.

Efter matchen hyllade Swiatek sin motståndare.

– Hon spelade fantastiskt tennis. Jag har inte spelat mot henne tidigare och blev överraskad över några av hennes slag, säger hon till Eurosport och fortsätter:

– Det är en väldigt tuff turnering. Jag är väldigt glad att komma tillbaka efter ett frustrerande första set. Jag är stolt över mig själv och att jag fortfarande är kvar i turneringen.

I kvartsfinal ställs nu 20-åringen mot den elfterankade amerikanskan Jessica Pegula.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.