• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: Bildbyrån

Rafael Nadal efter OS-förlusten – karriären kan vara över: ”Om det var sista gången...”

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal tog OS-förlusten hårt. Så hårt att tennislegendarens karriär nu kan vara över.

– Om det var sista gången så var det en oförglömlig känsla, säger Nadal

I en intervju med tidningen Independent hintar den 38-åriga förra världsettan om att det kan vara dags att lägga sitt tennisracket på hyllan. På en fråga om han planerar att spela US Open, som drar i gång den 26 augusti, svarar han:

– Det ser ut som om jag inte ska det, men jag kommer låta er veta snart. Just nu kan jag inte ge er något klart svar, jag behöver lite tid. Men det känns svårt för mig.

OS i Paris 2024

Hoppet om en medaljplats i OS fanns fortfarande kvar när Nadal slogs ut ur singelturneringen. Men även det slogs i spillror när amerikanerna Rajeev Ram och Austin Krajicek besegrade den spanska superduon Rafael Nadal och Carlos Alcaraz under onsdagens kvartsfinal i två raka set i dubbelturneringen.

När stjärnan fick frågan om sin relation med Alcaraz blev det ännu mer klart att han är tveksam inför framtiden på tennisplanen.

– Om jag var tio år yngre skulle vi skapa en fantastisk relation på banan och dela många vackra ögonblick tillsammans. Men det kommer inte hända. Vi får se om jag fortsätter spela på den vanliga touren, sade Nadal till tidningen och tillade:

– Även om jag fortsätter spela eller inte så älskar jag tennis.

Stjärnan har tidigare vunnit både silver och guld i tidigare OS och hade hoppats ta hem ännu en medalj till hemlandet. Men trots att han medger en viss besvikelse kände tennislegendaren att han hade publikens stöd.

– Om det var sista gången så var det en oförglömlig känsla, säger Nadal till Independent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet