Rafael Nadal har inte spelat sedan OS i Paris. Foto: DANIEL IRUNGU

Rafael Nadal gör penningstinn comeback som saudisk ambassadör

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal har inte spelat sedan OS i Paris. Nu kommer legendaren att göra comeback i saudiska Six Kings Slam i Riyadh i sin avskedshöst.

Medan flera mindre turneringar spelas på ATP-touren, bland annat Nordic Open, har de största namnen i sporten åkt till Riyadh, Saudiarabien. Prispotten ligger på hisnande 158 miljoner kronor där vinnaren tar hem 63 miljoner kronor. Det är en den största vinstsumman inom tennis någonsin. Bara att ställa upp ger 15 miljoner kronor.

Rafael Nadal, 38, kommer att spela sina första matcher sedan OS i Paris och blir de första sedan han gav beskedet om att karriären är över efter säsongen.

Evenemanget inleddes under onsdagen med att världsettan Jannik Sinner slog Daniil Medvedev med 6-0,6-3 och Carloz Alcaraz slog Holger Rune med 6-4,6-2.

Nadal (möter Alcaraz), som också är ambassadör för det saudiska tennisförbundet, fick en bye och går tillsammans med Djokovic (möter Sinner) in i turneringen under dagen då det redan är dags för semifinaler i uppvisningsturneringen som inte ger några rankingpoäng.

”En viktig person i mitt liv”

Vinner någon av Djokovic eller Nadal krävs det bara två matcher för att kamma hem 63 miljoner kronor. De andra måste upp på tre.

Det har talats mindre om mänskliga rättigheter i kungadömet men desto mer om att Nadal gör sin avslutande höst som spelare. Efter Davis Cup i slutet av november är det över för Nadal.

– Han är fortfarande min idol. Han är en väldigt viktig person för mitt liv och karriär. En av anledningarna till att jag blev professionell. Jag vet inte om det är ett privilegium att spela mot honom igen eller om det blir besvärligt för mig. Men jag ska försöka njuta av det. Jag ska ge allt, säger Alcaraz inför dagens möte, enligt Skysports.

Match om tredjeplatsen och final kommer att spelas på lördag.

KLIPP: Se en summering av Rafael Nadals karriär

Vem är Rafael Nadal? Tennisspelaren Nadals karriär. Bilder från Båstad när han var tonåring och från övriga karriären.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från Nadals karriär, allt från Båstad i tonåren till avskedsåret 2024. Foto: Gonzalo Fuentes / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.