Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Rebecca Peterson om Peng Shuai: ”Finns inte utrymme att glömma bort henne”

Uppdaterad
Publicerad

WTA-touren återvänder till Kina efter förra årets händelse med Peng Shuai.

En händelse som Rebecca Peterson inte vill att folk ska glömma bort.

–Jag tycker inte det finns utrymme för att glömma bort henne för detär en otroligt viktig fråga och något som står oss väldigt närainom WTA, säger hon till SVT Sport.

Det är numera välkända turer.

Kinesiskan Peng Shuai anklagade en högt uppsatt kinesisk politiker för sexuella övergrepp via sociala medier. Inlägget raderades sedan och kort därefter försvann hon från offentligheten. När tennisstjärnan sedan syntes i media igen gjorde hon det via statlig media där hon berättade att hon inte alls hade försvunnit och att hon själv hade raderat inlägget.

Händelsen innebar att WTA-touren ställde in alla tävlingar i Kina, men i år är Shenzhen Open tillbaka igen. Något som den svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson ser från två sidor.

– Jag tycker inte det finns utrymme för att glömma bort henne för detär en otroligt viktig fråga och något som står oss väldigt närainom WTA. Hon har varit en kollega och vi alla ser efter henne samtidigtsom det även gäller det generella, säger hon till SVT Sport.

Peterson fortsätter:

– Men å andra sidan är det enannan utmaning att komma till Kina och det är bättre för ossekonomiskt eftersom det har varit svårare i Europa.

Pratar man kollegor sinsemellan om det som hände henne?

– Absolut. Honär en person som vi bryr oss om och vi vill veta hur det har varitmed henne och hur hon mår, och se till att allting är bra medhenne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.