Rebecca Peterson kommer att spela sin första Grand Slam-turnering som seedad i US Open. Foto: TT

Milstolpe: Rebecca Peterson seedad i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Efter de många coronaavhoppen går Rebecca Peterson in i US Open som seedad. Svenskan tog den sista seedningsplatsen som nummer 32 och möter belgiskan Kirsten Flipkens i den första omgången.

46-rankade Peterson har jagat en bättre ranking för att nå seedning i Grand Slam-turneringar. Nu har hon nått den milstolpen efter att coronapandemin rensat hårt i startfältet. Endast två av världens åtta bästa spelare kommer till start i damklassen.

Svenskans lottning är gynnsam. Vid en eventuell vinst mot Flipkens, 79:a på rankingen, väntar någon av de oseedade spelarna 48-rankade Marie Bouzkova, Tjeckien, eller 83-rankade Jessica Pegula, USA, i andra omgången.  

Tuff uppgift för Mikael Ymer

Tredjerankade Karolina Pliskova är toppseedad i turneringen i New York.

I herrklassen får Mikael Ymer, rankad 69:a, tufft motstånd i sin inledande match och möter den 26-seedade serben Filip Krajinovic.

De är de enda svenskarna som i nuläget är klara för singelklassen i turneringen som inleds 31 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.