Carlos Alcaraz klar för Wimbledon-final.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regerande mästaren Carlos Alcaraz klar för Wimbledon-final. Foto: Paul Childs / BILDBYRÅN

Regerande mästaren Carlos Alcaraz klar för Wimbledon-final – slog Medvedev efter ryssens utbrott

Uppdaterad
Publicerad

Repris på semin 2023 – och Carlos Alcaraz besegrade Daniil Medvedev med 3–1 (6–7 (1-7), 6–3, 6–4, 6–4) i set.

Regerande mästaren är nu klar för Wimbledon-final.

Under matchen varnades ryssen för osportsligt beteende efter ett utbrott.

Carlos Alcaraz kunde vråla ut sin glädje på banan när han säkrade biljetten till sin andra raka final i Wimbledon.

– Jag försökte att inte spela efter hans spel och i stället spela efter mig själv. Det var svårt att bräcka ”väggen”, säger han i segerintervjun och syftar på Daniil Medvedev.

Det var Medvedev som var starkast inledningsvis i tillställningen. Alcaraz vaknade visserligen vid ställning 2–5, men Medvedev höll emot när setet gick till tiebreak. Världsfemman gick segrande ur med 7–6 (7–1).

Varnades efter ett utbrott

Under samma set fick Medvedev också ett utbrott mot domaren då en boll bedömdes studsa två gånger. En supervisor tillkallades och efter diskussioner fick stjärnan en varning för osportsligt uppträdande.

– Han säger någonting väldigt, väldigt opassande, det kunde blivit betydligt värre för honom, sade Eurosports kommentator Maria Strandlund Tomsvik i sändningen.

Avslutade snyggt

Spanjoren fortsatte sedan på den inslagna vägen och fortsatte växa in i matchen. Han tog till stort jubel hem tredje set starkt med 6–4.

Även i det fjärde setet var världstrean stark och det slutade 6–4.

På söndag väntar alltså spanskt deltagande i både EM-finalen i fotboll (Spanien-England) och Wimbledon, något som Alcaraz poängterade.

– Det kommer att bli en bra dag för det spanska folket, sade han leende och avbröts av busvisslingar och skratt från den brittiska publiken.

– Jag sade inte att vi kommer att vinna! Det kommer att bli en rolig dag, det är allt, fortsatte han och gjorde en ursäktande gest mot publiken.

Alcaraz möter Novak Djokovic i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.